Weinig wind kenmerkt derde event in ClubSwan36 voor Team DutchSail

 

Het derde event voor Team DutchSail in de ClubSwan36 afgelopen weekend werd gekenmerkt door een gebrek aan wind. Hierdoor kwam het jonge en gemixte Nederlandse team onder leiding van teamcaptain Valentijn Zoomers driemaal in actie.

Valentijn Zoomers: “Het was een event met heel weinig wind. Uiteindelijk hebben we maar drie races gevaren. Twee op woensdag en de derde laatste wedstrijd op zaterdagmiddag. Tien minuten voordat er ook geen wedstrijden meer mochten worden gestart. Gelukkig hebben we in de vier dagen voorafgaand aan het event wel heel goed kunnen trainen. Dagen waarin we weer heel veel hebben geleerd over de boot, over teamwork. Dat kwam er woensdag in de eerste wedstrijd ook uit, in het eerste rak aan-de-wind hebben we een tijd lang op de eerste plek gelegen en kwamen we als tweede rond de bovenboei. Uiteindelijk finishen we in die wedstrijd als zesde, het niveau is gewoon zo ongelofelijk hoog dat ieder klein foutje direct wordt afgestraft. Daar zullen we als team echt nog aan moeten gaan werken.”

”We kijken terug op wederom een heel erg leerzame week. Waarin we veel geleerd hebben. Helaas zie je het in de uitslagen nog niet direct terug maar we zijn in staat om ieder evenement echt stappen te zetten. Waar we in het eerste event niet verder kwamen dan een zevende plaats in het veld, was dat op het tweede event al af en toe een vijfde plaats en afgelopen week hebben we echt een paar keer bovenin meegedaan om de eerste en tweede plaats in de wedstrijd. Nu is het aan ons om dat gedurende een wedstrijd vol te gaan houden. Lastig in zo’n sterk deelnemersveld met veel pro’s maar tegelijkertijd een hele leuke en leerzame uitdaging.”

Klassement en uitslagen

 
SWANBart Salemans